Fortsatt meget stor skogbrannfare

Bymiljøetaten i Oslo kommune har stengt et offentlig godkjent ildsted på Bogstad i Oslo. Det er totalforbud mot grilling og bål i Oslo og mange andre steder i landet på grunn høye temperaturer og lite regn de siste ukene. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
Bymiljøetaten i Oslo kommune har stengt et offentlig godkjent ildsted på Bogstad i Oslo. Det er totalforbud mot grilling og bål i Oslo og mange andre steder i landet på grunn høye temperaturer og lite regn de siste ukene. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange steder i Sør-Norge fikk omsider regn mot slutten av helgen. Likevel er fortsatt skogbrannfaren på det høyeste nivået i store områder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Meteorologisk institutts oversikt over skogbrannfare ligger den mandag på rødt nivå ett eller flere steder i alle fylker.

I Østfold, Oslo og Vestfold gjelder det alle målesteder, og med få unntak er det også slik i Akershus, Hedmark, Buskerud og Sogn og Fjordane.

– Regnet vi fikk i går var kjærkomment, men dessverre ikke nok til at skogbrannindeksen gikk under klassifiseringen «Meget stor fare». Ildforbudet gjelder derfor fremdeles. Vi vet at dette oppleves som vanskelig for flere, så vi takker alle som respekterer forbudet, tvitrer Notodden brannvesen mandag formiddag.

For tirsdag viser varslet bedring noen steder.