Dagbladet: Artisten Stella Mwangi er i Oslo tingrett frifunnet på alle punkter

Stella Mwangi måtte møte i Oslo tingrett, tiltalt for promillekjøring og for ha kalt politifolk rasister. Nå er hun frifunnet.
Stella Mwangi måtte møte i Oslo tingrett, tiltalt for promillekjøring og for ha kalt politifolk rasister. Nå er hun frifunnet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artisten Stella Mwangi (31) er i Oslo tingrett frifunnet for alle tiltalepunkter, opplyser hennes forsvarer til Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor klarte ikke å bevise at Stella Mwangi (31) var full da hun satt bak rattet, men ville likevel ha artisten dømt for å ha drukket alkohol for kort tid etter kjøringen.

Artisten innrømmet at hun hadde drukket en halv flaske whisky og øl tidlig på ettermiddagen 29. september, men hevdet i Oslo tingrett torsdag at det først var etter at hun parkerte bilen.

Politiet mente hun var beruset da hun kjørte ned Bernt Ankers gate i Oslo, og at hun krasjet inn i flere parkerte biler før hun forlot kjøretøyet.

2,2 i promille

Mwangi hadde en promille på 2,2 da hun ble kontrollert to timer senere. Politiet fant også THC, virkestoffet i cannabis, i blodet hennes. Da politiet kom og ville ta blodprøve av henne, satte hun seg kraftig til motverge og kalte tjenestemennene rasister.

Artisten nektet for samtlige punkter i tiltalen og hevder at inntaket av en halv flaske Jack Daniel's utblandet i cola på et toalett på en neglesalong, og deretter øl, fant sted etter kjøringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin prosedyre medga aktor Marita Hagen at det ikke er tilstrekkelig bevist at Mwangi var beruset allerede da kjøringen fant sted, ifølge Dagbladet.

Ba om 24 dagers betinget fengsel

Hun ba likevel retten dømme Mwangi til 24 dagers betinget fengsel for å ha drukket etter en ulykke og for forulemping av offentlig tjenestemann. Politiet mener også Mwangi må betale en bot på 29.000 kroner og miste førerkortet i tolv måneder.

– Vi har ikke noen sakkyndigrapport om at hun ikke kan ha opparbeidet 2,2 i promille på denne tida. Det kan ikke utelukkes, og det skapes rimelig og fornuftig tvil om tiltalte var påvirket, sa Hagen.

Nå er Stella Mwangi frifunnet på alle punkter.