Det hvite hus: Hvis Nord-Korea vil møtes, kommer vi

USAs president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix.
USAs president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus sier president Donald Trump fortsatt er klar til å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un, selv om sistnevnte skal ha truet med å avlyse møtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis nordkoreanerne vil møtes, kommer vi til å være der, sa Det hvite hus' pressetalskvinne Sarah Sanders under daglig pressebrif torsdag.

– Presidenten er forberedt og vil være klar til å møtes, og vi fortsetter å arbeide med forberedelsene slik ting er nå, sier hun videre.

Uttalelsene kommer etter at Nord-Korea ifølge flere medier, blant dem det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, onsdag skal ha truet med å avlyse det planlagte toppmøtet mellom Trump og Kim i Singapore 12. juni.

En av grunnene er sterk misnøye med at USA og Sør-Korea nå holder en stor militærøvelse sammen. Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye Gwan har også utelukket å gå med på et premiss om ensidig atomnedrustning.

Les også: Vraker NATO-sjefen på ettårsdagen for Mueller-granskning: Trump avlyser pressekonferanse med Stoltenberg

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftig utfall

Nord-Koreas sjefforhandler Ri Son Gwon fulgte opp med kraftige utfall mot USAs allierte Sør-Korea torsdag. I uttalelser gjengitt av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA og Reuters, beskrev han den sørkoreanske regjeringen som inkompetent.

Ri kritiserte også nabolandet for å delta i militærøvelsen sammen med USA, og for å tillate «menneskelig avfall» til å tale i den sørkoreanske nasjonalforsamlingen. Hvem han siktet til med dette kraftuttrykket, er uklart.