Babcock tilbyr alle pilotene i Lufttransport fast jobb

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Babcock SAA har onsdag sendt forslag til tariffavtale til Norsk Flygerforbund der samtlige ansatte i Lufttransport FW tilbys jobb, ifølge NHO luftfart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til VG.

– Vi har i dag hatt en møte med Babcock, og jobbet for å finne en løsning selv om Babcock ikke er i tjeneste i Norge i dag. Det er utarbeidet en tariffavtale, og videreformidlet at de vil gi tilbud til samtlige piloter i Lufttransport i samsvar med de vilkårene det har vært enighet om tidligere, sier Lothe til avisen.

Forhandlingene mellom fagforeningen Norsk Flygerforbund og Babcock SAA om overføring av pilotene, startet 1 mars og brøt sammen i april. Etter det har ansatte i Lufttransport FW begynt å søke seg vekk i frykt for å skulle stå uten jobb når Babcock overtar kontrakten i juli 2019.

Flygerforbundet har siden 1. mars forhandlet for å få til en kollektiv overgang av alle ambulanseflygere fra Lufttransport til Babcock.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Striden har dreid seg om kontrakten til Babcock har vært virksomhetsoverdragelse eller ikke.

– Selskapet mener at dette ikke er virksomhetsoverdragelse, men har da likevel valgt å tilby jobb til samtlige ansatte i Lufttransport. Slik unngår man den usikkerheten som mange har følt i Lufttransport, om de har jobb neste sommer eller ikke, sier Lothe.

Flygerforbundet har foreløpig ikke sett avtaleutkastet.

– Dersom det stemmer så vil Norsk Flygerforbund selvsagt se på det, sier generalsekretær Katinka Sporsem i Norsk Flygerforbund til VG.