Leiligheter rives vekk i Oslo og Hamar

Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyboligmarkedet våkner, sier OBOS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I starten av april friskmeldte OBOS bruktboligmarkedet. Nå har også nyboligsalget våknet, skriver selskapet på sine hjemmesider.

– På prosjekter både i Oslo og på Hamar opplever vi at over halvparten av boligene er solgt kun timer etter salgsstart. Det mener vi er en god indikasjon på at også nyboligmarkedet er på vei opp igjen. Nå må myndighetene bidra med sitt når de skal vedta ny boliglånsforskrift, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj i en kommentar.

Les også: Tre grunner til at oppgangen i boligmarkedet er sårbar

– Viktig å bremse litt

Han mener det er viktig ikke å slippe bremsen helt i et marked som er kraftig bedring.

– Vi mener derfor det er riktig å videreføre skjerpede krav til egenkapital for sekundærbolig for å dempe presset fra investorene. På den andre siden må bankenes fleksibilitet ivaretas slik at de kan avvike fra forskriften for inntil 10 prosent av nye lån i hele landet. Det vil si at særkravet på åtte prosent i Oslo må oppheves, fortsetter Siraj.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Skal bygge 56 nye leiligheter

24 solgt på to timer

I slutten av april ble et nytt salgstrinn lagt ut for salg i prosjektet Lillo Gård i Nydalen i Oslo. Prosjektet har en svært god beliggenhet.

– Det har vært stor interesse for prosjektet og på salgsmøtet var det 60 påmeldte. I løpet av et par timer ble hele 24 av 41 leiligheter solgt, mange av disse 2-romsleiligheter. Byggingen av de øvrige byggetrinnene er allerede godt i gang, og det gode salget på siste salgsmøtet sikrer prosjektet en fortsatt god framdrift, fortsetter Kjørberg Siraj.

Les også: Bjørn Rune Gjelsten utvider imperiet

Pangstart i Hamar

I Stålverket park på Martodden i Hamar ble hele 17 av 33 leiligheter solgt ved salgsstart, de to påfølgende dagene ble ytterligere tre leiligheter solgt.

– Det var over 100 personer til stede på tomtevisningen og informasjonsmøtet for Stålverket Park. Sammen med Veidekke presenterte vi prosjektet på tradisjonelt vis med bilder, beskrivelser og VR (Virtual Reality). Dette er den beste salgsstarten vi har hatt på innlandet siden desember 2016, sier Siraj.

Les mer her.

Saken er først publisert på Hegnar.no