Moxnes hardt ut mot sosiale forskjeller

Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin 1. mai-tale kritiserer Rødts partileder Bjørnar Moxnes Frp for å bidra til økte forskjeller i Norge. Han maner arbeiderbevegelsen til å snu utviklingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moxnes, som leder et parti som de siste månedene har hatt kraftig medvind på meningsmålingene, holder 1. mai-talen i Fredrikstad og Moss.

Han fremholder at de som vokser opp i dag, er den første generasjonen på over hundre år som kan få det mer utrygt enn foreldregenerasjonen, og peker på økte sosiale forskjeller som hovedproblemet bak utviklingen.

– Det finnes en kraft som er sterk nok til å skape et vendepunkt. Og den kraften heter arbeiderbevegelsen, sier han.

Moxnes peker på Frp, og sier at partiet gir milliarder i skattekutt til de rikeste, mens de sender regningen til dem som har trangere kår.

Rødt ligger på 4,7 prosents oppslutning på Ipsos-målingene og befinner seg over sperregrensen. Oppslutningen gir Rødt muligheten til å ta et oppgjør med «velferdsprofitørene», sier Moxnes.

– Nå som Rødt har kommet inn på Stortinget, er det ingen kjære mor. Verken for dere eller for partiene som støtter dere, tilføyer han.

Med dagens oppslutning ville Rødt ha fått åtte representanter på Stortinget under et valg, mot dagens ene – partileder Bjørnar Moxnes.