Listhaug-maleri skal stilles ut for veldedighet

Gatekunstneren AFK sto bak Listhaug-maleriet «Making a martyr». Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Gatekunstneren AFK sto bak Listhaug-maleriet «Making a martyr». Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som kjøpte det omstridte maleriet av Sylvi Listhaug (Frp) på et kors, gir det til veldedighet. Planen er at det skal bringe penger til kreftsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge TV 2 var kjøperen som fikk tilslaget på 300.000 kroner, Ole Peter Duus. Han har valgt å gi det til Tore Gudmestad, som hoppet av budrunden på 270.000 kroner.

Bildet er rammet inn og skal stilles ut i Gategalleriet i Bergen, skriver Dagen. Publikum kan donere penger til Kreftforeningen.

Faren til Thea Steen

Tore Gudmestad er faren til journalist og skribent Thea Steen, som døde av kreft i 2016, 26 år gammel. Hun frontet Kreftforeningens «Sjekk deg»-kampanje og mottok foreningens hederspris.

– Det betyr mye for oss at kunstneren får utstilt dette bildet i galleriet. Han ønsket at bildet skulle henge litt lenger på gaten, nå kommer det tilbake til folket ved at publikum kan se det i galleriet, sier Christer Holm, eier av Gategalleriet, til Dagen.

Holm opplyser at Listhaug-maleriet kommer til å henge i Gategalleriet en periode og så få en fast plassering. Han venter mye publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hengt opp i påsken

Det var gatekunstneren AFK som sto bak bildet «Making a martyr», som ble malt på et lerret som ble limt fast på en murvegg på hjørnet av Fosswinckels gate i Bergen natt til andre påskedag.

Bildet forestiller Frp-toppen med tornekrans hengt opp på et kors. Ved beina hennes er det stilt opp mikrofoner, og slagord som «mass surveillance» og «Jemen» er malt i bakgrunnen. På skulderen har hun tatovert en Frp-logo.

Bildet skapte kraftige reaksjoner og ble sprayet over med spraymaling natt til 4. april. Deretter tok fire studenter bildet med seg og klarte å restaurere det ved å bruke fire flasker med neglelakkfjerner.