Norge først i verden: Åpner for å reservere ny super-elbil

Se video av Porsches nye super-elbil over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har stadig fått drypp om Porsches aller første elbil: Mission E. Konseptbilen er vist flere ganger på ulike bilutstillinger, og en god del informasjon har blitt sluppet.

Men nå begynner det virkelig å nærme seg at produksjonsmodellen er klar. Bekreftelsen på det, er at det nå åpnes for å ta reservasjon av bilen for det norske markedet.

Faktisk er Mission E en historisk modell. Aldri før har vi i Norge vært først i verden med å kunne legge inn reservasjon på en Porsche. Selv i moderlandet Tyskland, må kundene finne seg i å komme bak i køen ...

Porsche: Jo da – en heftig sportsbil kan funke året rundt

20.000 kroner

Reservasjonsløsningen er utviklet av Porsche Norge, og den er kun tilgjengelig i det norske markedet.

Den store interessen for elbiler i her hjemme har ført til nærmest et folkekrav om å få formalisere kjøpsintensjon gjennom en forskuddsbetaling, opplyser Porsche i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om bilen ikke er på markedet før i 2019 er det altså nå mulig å gjøre en reservasjon – mot et forskudd på 20.000 kroner.

Dette kan være dårlig nytt for Tesla

Sikrer plass i køen

På lik linje med tilsvarende løsninger for andre produsenter, er beløpet refunderbart om man ikke skulle ønske å gjennomføre handel. Men reservasjonen sikrer altså interessenter leveranseprioritet.

– Vi har jobbet lenge med å få på plass en reservasjonsløsning, og er glade for at våre kolleger i Stuttgart er med og støtter løsningen. Elbilsalget og den enorme elbilinteressen i Norge vekker oppsikt internasjonalt. Den er med på å sette oss på kartet i bilverden på en helt annen måte enn tidligere, uttaler Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Salget av disse tar helt av

2.500 på liste

Allerede før lansering hadde norske Porsche-forhandlere nærmere 2.500 interessenter på listen som ønsket å gjøre en reservasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå åpnes det for muligheten for å komme et skritt nærmere å bli eier av Porsches første elektriske bil.

– Ledelsen i Porsche er godt informert om den store interessen for Mission E i det norske markedet. Vi er trygge på å få produksjonskapasitet som reflekterer den store interessen, forklarer den norske Porsche-sjefen.

Kjøreegenskaper på høyt nivå

Og det er ikke småtterier vi har i vente her. Her er det to motorer, en på hver aksling. Sammen skal de yte mer enn 600 hestekrefter. Det er nærliggende å vente at 4x4 som konseptbilen er utstyrt med, blir med over til produksjonsklar bil.

0-100 km/t skal gå på rundt 3,5 sekunder. 0-200 km/t på under 12 sekunder.

Porsche har rike tradisjoner å ta vare på. For dem blir det derfor svært viktig at de leverer kjøreegenskaper på høyt nivå – også når de lager elbil.

Les vår test av Porsche 911 Turbo her:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Konkurransedyktig pris

Mission E ble vist første gang under Frankfurtmessen i 2015.

"Konseptet er en fullblods Porsche på den måten at den vil være den mest sportslige og mest teknologisk avanserte bilen i sitt segment, og kommer til å kunne akselerere og bremse gjentatte ganger uten at prestanda blir svekket", heter det i en pressemelding fra Porsche Norge.

Priser på nye den kommende elbilen er ennå ikke klare, men Porsche Mission E vil være konkurransedyktig priset, loves det.

Akkurat den formuleringen sier ikke så mye. Men signalene så langt har vært at vi kan vente oss en pris på drøyt 1 million kroner.

Det er forresten ikke første gang Porsche sysler med elbil. Allerede tilbake i 1898 (!) var Ferdinand Porsche involvert i utviklingen av det som i 1900 ble til Lohner-Porsche, som blant annet hadde en elmotor i hvert hjulnav foran.

Porsche Cayenne Nå begynner luksus-SUV-en å bli billig

Les også:
Når får du Porsche Cayenne-SUVen på billigsalg
Luksusbilen Porsche Panamera Hybrid Turbo S mangler bare boblebad!
Denne saken ble først publisert i Broom.no