Otto Warmbiers foreldrene saksøker Nord-Korea

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene til den amerikanske studenten Otto Warmbier, som i juni i fjor døde kort tid etter å ha blitt løslatt fra nordkoreansk fengsel, saksøker Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fred og Cindy Warmbier anklager landet for tortur og drap på sønnen, og de krever kompensasjon for dødsfallet i det sivile søksmålet som nå er levert.

Otto Warmbier ble pågrepet under en reise i Nord-Korea i januar i 2016 for å ha stjålet en propagandaplakat. Han ble senere dømt til 15 års hardt arbeid. I juni i fjor ble Warmbier sendt hjem til USA, men han lå da i koma og hadde fått alvorlig hjerneskade. Myndighetene i Nord-Korea hevdet at Warmbier havnet i koma på grunn av botulisme han skal ha pådratt seg etter at han tok en sovepille. Han døde kort tid etter at han kom hjem til USA.

– Otto ble tatt som gissel, holdt som fange av politiske årsaker, ble brukt som en brikke i et spill og ble utsatt for ekstremt hard og brutal behandling av Kim Jong-un, sier Fred Warmbier i en uttalelse.

Søksmålet ble levert inn kun kort tid før Kim Jong-un fredag ble den første nordkoreanske lederen til å krysse grensen til Sør-Korea siden 1953. Om få uker er det planlagt et møte mellom Kim Jong-un og USAs president Donald Trump.