Klæbo innrømmer: – Jeg slet med motivasjonen

Johannes Høsflot Klæbo på mandagens presentasjon av skilandslaget for 2018/2019-sesongen.
Johannes Høsflot Klæbo på mandagens presentasjon av skilandslaget for 2018/2019-sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo forteller at avslutningen på sesongen ble tung.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

HOLMENKOLLEN (ABC Nyheter): – Jeg var veldig sliten etter OL, og slet med å motivere meg. Hodet var egentlig tomt. Jeg måtte prøve å mobilisere dag for dag, og følte jeg klarte det greit. Jeg fikk med meg en verdenscupseier i Drammen etter OL, men jeg skal innrømme at det var tungt på slutten av sesongen. I tillegg fikk jeg en forkjølelse som ikke gjorde tilstanden stort bedre, forteller Johannes Høsflot Klæbo til ABC Nyheter.

21-åringen sier videre at det viktigste var å berge sammenlagtseieren i verdenscupen.

– Jeg ser nå i etterkant at jeg er glad for måten jeg avsluttet sesongen på. Nå etter sesongen har det vært utrolig godt å slappe av, og begynt å spille fotball igjen.

Klæbo spiller for trønderklubben Astor 2 i 6.divisjon. Ifølge Norges Fotballforbunds statistikk står han med ett mål på én kamp så langt i 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hadde vært kult å gå lagsprint med Petter

Unggutten har nettopp lagt en fantastisk sesong bak seg. Elleve triumfer i verdenscupen, og tre OL-gull er fasiten.

Til tross for dominansen tror ikke Klæbo det blir noe problem å motivere seg til neste sesong.

– Jeg blir veldig motivert av det som har skjedd. Det å vinne skirenn er en god følelse, og den har jeg lyst på fremover også. Det er klart at det er VM i Seefeld som er målet neste sesong, og man må gjøre jobben i sommer og høst for å være med å kjempe om topplasseringer der, sier han.

Mandag ble skilandslagene for neste sesong presentert. Der ble det kjent at Petter Northug går inn på sprintlandslaget kommende sesong. Det betyr at sistnevnte og Klæbo blir lagkamerater.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det tror jeg blir bra. Petter og resten av gjengen virker motiverte. Vi gleder oss til å komme i gang nå, sier Klæbo på sedvanlig rolig vis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hadde det vært en drøm å gå sammen med Northug under lagsprinten i VM?

– Det er klart at det hadde vært kult, og det er noe som definitivt er en mulighet. Men først og fremst må man komme seg på laget selv. Jeg tror både jeg og Petter har lyst til å gå den lagsprinten. Vi får jobbe sammen i sommer og høst for at det skal skje, også er det mange skirenn i starten av sesongen som blir viktig for uttaket, understreker Klæbo overfor ABC Nyheter.

Han har tidligere ikke lagt skjul på at Petter Northug har vært et forbilde i skisporet.

– Det er slike veikryss man kommer i

Petter Northug virket selv fornøyd med å være tilbake på landslaget.

– Først og fremst er jeg glad for å være tilbake. Jeg ser på dette som en artig og spennende utfordring, sa han på mandagens pressekonferanse.

Videre sa Northug at han ikke hadde vært reelt inne på å legge opp, men innrømmet at han de siste sesongene hadde vært jojo-preget.

– Det er slike valg og veikryss man kommer i, sa Northug om de sponsoravtalene han nå må gi fra seg.

Se video: Northug: – Kan ikke garantere at det ikke blir trøbbel