Europa og Syria på agendaen under høytstående møte mellom NATO og Russland

Møtet mellom Russlands forsvarssjef og NATOs militære øverstkommanderende fant sted i Aserbajdsjan torsdag, fem dager etter at de tre NATO-landene USA, Storbritannia og Frankrike sendte raketter mot mål i Damaskus.
Møtet mellom Russlands forsvarssjef og NATOs militære øverstkommanderende fant sted i Aserbajdsjan torsdag, fem dager etter at de tre NATO-landene USA, Storbritannia og Frankrike sendte raketter mot mål i Damaskus. Foto: Hassan Ammar / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands forsvarssjef Valerij Gerasimov og NATOs militære øverstkommanderende i Europa, Curtis Scaparrotti, har møtt hverandre for første gang siden 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forholdet mellom NATO og Russland har vært spent etter at Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina i 2014. Torsdagens møte i Aserbajdsjans hovedstad Baku var det første mellom Gerasimov og Scaparrotti siden 2013, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået TASS.

Under møtet diskuterte de to «NATOs og Russlands militære aktiviteter i Europa, styrking av tillit og hindring av hendelser», opplyser det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Aktuelt: Russland: Tyskprodusert klorgass funnet i Øst-Ghouta

De to lederne utvekslet synspunkter «på situasjonen i Syria, og understreket viktigheten av samarbeid i kampen mot internasjonal terrorisme», heter det videre i meldingen fra Kreml.

NATO opplyser at samtalene «fokuserte på saker i forbindelse med militære stillinger og øvelser».

– Dette møtet, ansikt til ansikt, viser en klar felles interesse av å opprettholde åpne militære kommunikasjonskanaler i henhold til NATOs retningslinjer for dialog og gjennomsiktighet, heter det i en uttalelse fra forsvarsalliansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet fant sted fem dager etter det vestlige rakettangrepet mot Russlands allierte, Syria.

Aktuelt:

Regjeringen kritiseres for uklar tale om Syria-angrep

Forsvaret avviser at norsktrent milits kjempet mot Assad

Moxnes til Solberg: – Regjeringen må slutte å gjemme seg bak USA

– Dette er nok den største skandalen i Solberg-regjeringens tid