Statsråders rett til å bruke Facebook forsvares

Anne Kari Lande Hasle etterlyser strengere regler for hvordan ansatte i statsapparatet skal oppføre seg på Facebook og andre sosiale medier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Anne Kari Lande Hasle etterlyser strengere regler for hvordan ansatte i statsapparatet skal oppføre seg på Facebook og andre sosiale medier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyres Michael Tetzschner og tidligere kommunikasjonssjef i Ap Sindre Beyer mener statsråder har rett til å bruke sosiale medier. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag uttalte toppbyråkrat Anne Kari Lande Hasle til Aftenposten at statsråder ikke bør ha egne Facebook-sider eller blogger hvor de uttrykker private eller partiets meninger. Det reagerer flere på.

– Det svekker demokratiet, sier Sindre Beyer, partner i Try reklamebyrå og tidligere kommunikasjonssjef for Aps stortingsgruppe, til Aftenposten.

Michael Tetzschner, stortingsrepresentant for Oslo Høyre og første nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité er også uenig med Lande Hasle.

– Det er ikke Facebook som er problemet, det er innholdet i ytringene som kan bli målt opp mot den rolleforventningen man naturlig har til en statsråd, sier han til Aftenposten. Han mener en Facebook-nekt vil være det samme som å si at en politiker ikke kan uttale seg til bestemte aviser.

Lande Hasle er enig i at det ikke er Facebook som kanal som er problemet, men innholdet som publiseres.

I dag har alle statsrådene offisielle profiler på Facebook. I tillegg har nesten alle private Facebook-kontoer, og flere er til stede på Twitter og Instagram.