FNs generalsekretær ber om beherskelse i  Syria

FNs generalsekretær António Guterres ber Sikkerhetsrådet samle seg og ta ansvar. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / AP / NTB scanpix.
FNs generalsekretær António Guterres ber Sikkerhetsrådet samle seg og ta ansvar. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av angrepet i Syria ber FNs generalsekretær António Guterres medlemslandene om å vise tilbakeholdenhet og ikke bidra til å eskalere situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg oppfordrer alle medlemsland til å vise tilbakeholdenhet under disse farlige forholdene og til å unngå enhver handling som kan eskalere situasjonen og øke lidelsene til det syriske folket, sier Guterres i en pressemelding.

Han tar ikke direkte stilling til angrepet fra USA, Frankrike og Storbritannias mot anlegg i Syria, men understreker at alle FNs medlemsland er «forpliktet til å følge internasjonal lov».

Les også: USA, Frankrike og Storbritannia med felles angrep i Syria

Russland: Angrepene vil få konsekvenser

– Sikkerhetsrådet har hovedansvaret for å ivareta internasjonal fred og sikkerhet. Jeg ber medlemslandene i Sikkerhetsrådet om å samle seg og ta det ansvaret, sier Guterres.

Han understreker også at enhver bruk av kjemiske våpen er «forferdelig».