Macron hevder å ha bevis for at Assad utført giftangrep

Frankrikes president Emmanuel Macron vil vurdere om landet skal delta i et eventuelt angrep i Syria.
Frankrikes president Emmanuel Macron vil vurdere om landet skal delta i et eventuelt angrep i Syria. Foto: Thibailt Camus / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Emmanuel Macron hevder Frankrike har bevis for at regimet i Syria sto bak et kjemisk angrep utenfor Damaskus sist helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Macron sier videre at Frankrikes reaksjon vil komme «på et tidspunkt vi selv velger, når vi bedømmer det som mest hensiktsmessig og effektivt».

– Vi har beviser for at kjemiske våpen ble brukt, i det minste klor, og at de ble brukt av Bashar al-Assads regime, sier Macron.

Han presenterte ikke noen beviser da han kom med påstanden i et intervju med den franske TV-stasjonen TF1 torsdag.

Les også: – Det er en veldig farlig situasjon, og den kan fort eskalere

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian sa tidligere på dagen at Macron skal bestemme om landets styrker skal utføre et angrep «på grunn av manglende respekt for den internasjonale konvensjonen mot kjemiske våpen».

På spørsmål om hvorvidt Frankrike diskuterer saken med USA, svarte Le Drian at «Frankrike tar selvstendige beslutninger».

USAs president Donald Trump har truet med rakettangrep i Syria som følge av det antatte gassangrepet i Douma utenfor Damaskus sist helg. Regimet i Syria benekter at et kjemisk angrep har funnet sted.

Les også: Kreml: Kommunikasjonslinjen mellom USA og Russland i Syria er i aktivitet