Avis: Storbritannia vil tilby Skripal ny identitet

Personell i beskyttelsesdrakter gjør undersøkelser på stedet der den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia ble funnet bevisstløse i den engelske byen Salisbury. Foto: AP / NTB scanpix
Personell i beskyttelsesdrakter gjør undersøkelser på stedet der den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia ble funnet bevisstløse i den engelske byen Salisbury. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksspionen Sergej Skripal og datteren Julia vil få tilbud om nye identiteter og et nytt liv i USA, opplyser en britisk regjeringskilde til The Sunday Times. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske sikkerhetstjenesten MI6 har snakket med CIA om å flytte de to, opplyser kilden til avisen.

Videre heter det at dersom de flyttes, vil det være til et av landene i den såkalte 5 øyne-gruppen, som i tillegg til Storbritannia består av Australia, Canada, New Zealand og USA.

– Det mest åpenbare stedet å flytte dem til er Amerika, fordi det er mindre sjanse for at de blir drept der, og det er lettere å beskytte dem når de har fått en ny identitet, sier kilden.

Det britiske utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Skripal og datteren Julia ble funnet bevisstløse 4. mars på en benk i den engelske byen Salisbury etter å ha blitt forgiftet av en nervegift. Begges tilstand beskrives nå som stabil, ifølge legene.