– Sikkerhetsvakt slo av brannalarmene på russisk kjøpesenter

Brannen på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Russland førte til kraftig røykutvikling. Foto: AP / NTB scanpix
Brannen på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Russland førte til kraftig røykutvikling. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En sikkerhetsvakt slo ifølge politiet av brannalarmene på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Sibir, der minst 64 personer døde i brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødutgangene ble også blokkert av én eller flere personer, ifølge det russiske politiet. Fire personer er pågrepet i forbindelse med brannen, deriblant en ansatt ved kjøpesenteret.

Sikkerhetsvakten som skal ha slått av brannalarmen, regnes som mistenkt i saken. Etterforskerne har så langt ikke sagt noe om hvorfor alarmen ble slått av.

Startet i kinosal

Den russiske regjeringens talsmann Dimitrij Peskov sa mandag at det er for tidlig å trekke konklusjoner om hvorvidt lokale myndigheter sviktet. Men etterforskerne har konstatert at det har skjedd en rekke alvorlige brudd på sikkerhetsreglene i bygningen.

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen, som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet inne i kinosalen.

Mange barn savnet

Brannen oppsto i en uke med skolefri i området. Kjøpesenteret skal ha vært fullt av barn, og ifølge BBC skal 41 barn være savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyste mandag at til sammen 64 mennesker er bekreftet omkommet i brannen. Minst 13 mennesker er lagt inn på sykehus med skader.

Guvernøren i regionen, Aman Tulejev, bekrefter overfor nyhetsbyrået Tass at myndighetene vil gi familiene til de omkomne over 130.000 kroner hver i erstatning.

– Jeg har truffet en beslutning om at hver familie som har mistet ett medlem vil motta en million rubler i kompensasjon. Hvis det er to, Gud forby, så blir det to millioner rubler, sier han.