Egypterne går til stemmeurnene

Mandag startet presidentvalget i Egypt. Det er på forhånd gitt at landets sittende president, Abdel-Fattah el-Sissi, vil vinne valget. Foto: Charles Platiau/ AP/ NTB scanpix
Mandag startet presidentvalget i Egypt. Det er på forhånd gitt at landets sittende president, Abdel-Fattah el-Sissi, vil vinne valget. Foto: Charles Platiau/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag startet presidentvalget i Egypt. Det er på forhånd gitt at president Abdel-Fattah el-Sissi vil vinne, spenningen er knyttet til hvor mange som stemmer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag morgen startet presidentvalget i Egypt, som vil vare i tre dager. Egypt har nær 60 millioner stemmeberettigede borgere. Det regnes som gitt at landets sittende president, Abdel-Fattah el-Sissi, vinner valget. Ifølge nyhetsbyrået AP håper myndighetene at det vil bli avgitt nok stemmer til å gi valget et skinn av legitimitet.

President el-Sissi sin eneste motstander i valget er den lite kjente politikeren Moussa Mustafa Moussa, som meldte sitt kandidatur i siste liten. Moussa skal ha meldt seg på utelukkende for å la myndighetene slippe å arrangere et valg med bare én kandidat.

Tidligere i år meldte flere kandidater seg på i valgkampen, men de er alle blitt arrestert eller truet til å trekke seg. Moussa har ikke utfordret president el-Sissi på noen politiske områder, og el-Sissi på sin side har ikke nevnt sin motstander offentlig.