Kamara reiste 8500 kilometer, ble tremålshelt i hjembyen

Ola Kamara jubler for mål i fotballandskampen mot Australia fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ola Kamara kom inn på overtid i landslagstroppen. Det ligger an til flere flyturer over Atlanteren for ham etter tre mål i 4-1-seieren over Australia fredag.

Det skjedde i hjembyen Oslo der han ble født, vokste opp og fikk sin A-lagsdebut for Frigg i andredivisjon som 15-åring.

Mohamed Elyounoussi gjorde et drivende godt forarbeid da han forserte nedover venstrekanten. Innlegget havnet på Kamaras venstrefot, og kort etter lå ballen ved den høyre og forsvant inn i målet.

Elyounoussi løp ut av banen og sto rett bak Australias mål da det ble 1-1.

Vel ti minutter inn i 2.-omgangen skled Kamara inn en pasning fra Markus Henriksen til 3-1. Kort før hadde Tore Reginiussen headet og skaffet norsk 2-1-ledelse.

På overtid la Kamara på til 4-1. For en kveld for ham i kulda på Ullevaal.

Langt

Kamara kom inn i troppen etter at Alexander Sørloth og Joshua King meldte forfall.

Angriperen reiste 8500 kilometer i luftlinje fra Los Angeles til Oslo for å slutte seg til troppen.

Kamara scoret sitt første landslagsmål mot Moldova i januar 2014. Det var for et ligalandslag, og kampen gikk i De forente arabiske emirater.