Giske takket nei til comeback i Trøndelag Ap

Trond Giske ønsket ikke å stille som kandidat til styret i det nye fylkeslaget i Trøndelag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Trond Giske ønsket ikke å stille som kandidat til styret i det nye fylkeslaget i Trøndelag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond Giske har gitt beskjed om at han ikke ønsker seg en plass i det nye styret i Trøndelag Ap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det går fram av en pressemelding fylkeslaget sendte ut fredag, ifølge Trønder-Avisa.

Giske var foreslått som en av kandidatene til styret, og det er blitt spekulert i om han ønsket seg nestledervervet for å bruke dette som et utgangspunkt for sitt politiske comeback.

– Jeg har snakket med Trond og spurt om han var kandidat, og om han ønsket å bli nestleder. Han har sagt han ikke ønsker å ta opp en plass i styret, sier valgkomiteens leder Ingvild Kjerkol til avisen.

Giske skal ha gitt uttrykk for at han ønsker å konsentrere seg om arbeidet som stortingsrepresentant og det fornyingsarbeidet partiet står overfor.

Ann Marit Mevassvik innstilles enstemmig som leder. Fylkeslaget har årsmøte den første helga i april. Gitt at ingen fremmer motkandidat på møtet, vil hun ta over som den første partilederen for det nye, sammenslåtte Trøndelag fylkeslag.

Ifølge valgkomiteens innstilling, vil gamle Nord-Trøndelag få fem medlemmer i styret, mens gamle Sør-Trøndelag får ni.