EU og Storbritannia vil ha svar fra Facebook

Europeiske politikere vil ha svar på hvordan personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere kom på avveie og ble benyttet av Donald Trumps valgkampstab. Foto: AP / NTB scanpix
Europeiske politikere vil ha svar på hvordan personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere kom på avveie og ble benyttet av Donald Trumps valgkampstab. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere havnet på avveie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

New York Times og The Observer avdekket i helgen at et analyseselskap som bisto Donald Trump i valgkampen, hadde stjålet personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere.

Opplysningene skal ha blitt benyttet for å forutsi og påvirke velgernes valg, og resultatene solgt til Trumps valgkampstab.

EU-parlamentet vil nå ha svar på hvordan dette kunne skje og har innkalt Facebook-sjefen.

– Vi har invitert Mark Zuckerberg, opplyser EU-parlamentets president Antonio Tajani.

– Facebook må overfor representantene for 500 millioner europeere klargjøre at persondata ikke blir benyttet for å manipulere demokratiet, tvitrer Tajani.

Mediekomiteen i det britiske underhuset vil også ha svar fra Facebook-ledelsen. Ifølge komiteens formann Damian Collins har Facebook tidligere svart villedende på spørsmålene fra komiteen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er nå på tide at vi får nøyaktige opplysninger om denne katastrofale svikten fra en Facebook-representant med tilstrekkelig autoritet, skriver Collins i en henvendelse til Zuckerberg.

– Med henvisning til at du ved årsskiftet forkynte at Facebook skulle fikses, håper jeg at denne representanten blir deg, skriver han videre.