Venstre-topper mener Listhaug bør gå

Venstre-fylkesleder Leif Gøran Wasskog mener justisminister Sylvi Listhaug (Frp) bør gå av.
Venstre-fylkesleder Leif Gøran Wasskog mener justisminister Sylvi Listhaug (Frp) bør gå av. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder Leif Gøran Wasskog i Finnmark Venstre er blant dem i partiet som mener regjeringen ikke bør ofres for å verne om justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når du har en minister som er såpass på kollisjonskurs med både opinionen i Stortinget og det samarbeidsprosjektet som vi prøver å få til på borgerlig side, så er det viktig at hun går av, sier Wasskog til VG.

Wasskog er blant de mest Frp-kritiske stemmene i Venstre, men flere av partiets fylkesledere stiller seg bak han.

– Jeg ville ha fjernet eller flyttet Listhaug. Det hadde for så vidt vært naturlig å ha gjort for en stund siden. Rekkevidden av dette burde Solberg sett tidligere, sier leder Jan Henrik Nygård i Sogn og Fjordane Venstre til Bergens Tidende.

Fylkeslederen legger ikke skjul på hva han mener om uttalelsene Listhaug kom med mot Arbeiderpartiet og stortingsflertallet i saken om statsborgerskap.

– De var såpass urimelige at jeg ikke har brukt så mye energi på det. Det er ikke slik statsråder skal gjøre, så da får vi finne et svar på det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder i Agder Venstre, Petter N. Toldnæs, vil ikke si om han mener Listhaug bør gå nå. Han er imidlertid tydelig på hva han selv mener om utspillet til Listhaug forrige uke.

– Det hun sa var urimelig, usant og urettferdig. Derfor er jeg glad for at det er beklaget. Det er det jeg har å si om dette.

Mandag ettermiddag ble det klart at KrF ikke har tillit til justisminister Sylvi Listhaug. Dette kan i ytterste konsekvens bety at regjeringen må gå, dersom Erna Solberg velger å stille kabinettsspørsmål.

SE VIDEO: Knut Arild Hareide ber statsminister Erna Solberg om å ta grep:

SE VIDEO: Siv Jensen: – Håper KrF har merket seg Listhaugs unnskyldning: