Buss for tog i påsken

Det blir stans på toglinjene både sørøst og sørvest for Oslo i påsken. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Det blir stans på toglinjene både sørøst og sørvest for Oslo i påsken. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I påsken blir tunnelen gjennom Lieråsen nok en gang stengt for vedlikehold. Både mellom Drammen og Asker og på Østfoldbanen blir det buss for tog i høytiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lieråstunnelen mellom Drammen og Asker blir stengt i hele påskeuken fra 24. mars – lørdag før palmesøndag – til første påskedag, som i år faller på 1. april, opplyser NSB. Østfoldbanen blir stengt fra Oslo S til Kråkstad og til Ås i høytidsdagene 29. mars (skjærtorsdag) til 1. april.

– Enten du skal på jobb, ta toget til fjells eller til flyplassen, er det viktig å beregne ekstra tid og sette seg godt inn i reisealternativene mens arbeidene gjøres, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB på selskapets nettsider.

– Når togene ikke kan kjøre mellom Drammen og Asker berører det alle lokaltog, intercitytog og regiontog som kjører mellom disse stasjonene til vanlig.

Hun minner om at også regiontogene mot sørøst og mot Göteborg blir berørt av arbeidene på Østfoldbanen. I tillegg påpeker selskapet at erstatningsbussene kan få annen avgangstid enn den vanlige avgangstiden til togene.

Det blir arbeid på både Østfoldbanen og i Lieråsen tunnel til sommeren.