Bjørgen har klokkertro på Johaug

Marit Bjørgen var i strålende humør under fredagens pressekonferanse.
Marit Bjørgen var i strålende humør under fredagens pressekonferanse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen (37) føler seg trygg på at Therese Johaug (29) kommer tilbake i langrennssirkuset i samme gode form som hun var før utestengelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørgen har framstått som en av Johaugs mest markante støttespillere i den perioden hun ikke har fått lov til å konkurrere som følge av dopingdommen.

Johaug har lov til å trene med landslaget igjen, men kommer ikke til å gjøre det før i mai etter at også konkurransestoppen er opphevet.

Bjørgen har selv opplevd å komme tilbake etter graviditet og fødsel, og hun tror at Johaug også vil takle fraværet selv om hun har måttet tåle etter dobbelt så langt konkurransefravær som henne selv.

– Therese kan bli god. Det er jeg ikke bekymret over. Så spørs det om hvordan det blir å komme tilbake for henne. Hvilke tanker hun har rundt det? Hvordan vil det føles å vinne skirenn igjen? Men jeg er ikke bekymret for om hun er i stand til å gå fort på ski igjen. Det er jeg ikke.

Bjørgen sier at hun selv bare ble mer sulten etter fødselspausen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Forberedt på hysteri før Johaug-retur

Trent sammen

Bjørgen vet hva hun snakker om når det handler om Johaug. Hun har ikke trent med henne etter OL, men hun gjorde nettopp det på nyåret og det er ikke den eneste gangen i de siste månedene.

– Vi hadde noen økter før vi reiste på høydeopphold i forkant av OL.

– Holdt hun med deg på dragene?

– Ja. Det var vel heller det at det var bare så vidt at jeg holdt følge med henne, sa Bjørgen med et glis under fredagens pressetreff på Holmenkollen Park Hotell.

Der snakket hun i forbindelse med søndagens tremil i verdenscupen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Dopingekspert etter Johaug-utspill: – Skjerp deg, Løfshus

Bjørgen fikk også spørsmål om hva hun trodde om Petter Northugs langrennsframtid.

– Det blir bare ren tipping av meg, men jeg tror at Petter selv må være motivert til å komme tilbake til der han var. Dette er det bare Petter som vet. Jeg tror absolutt at han har potensial til å komme tilbake. Han må analysere treningen han har gjort, og det kan være at han må gjøre noen endringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tror du han kan komme tilbake på landslaget?

– Nei, det tror jeg ikke. Da blir jeg overrasket. Han har bestemt seg.

– Hvorfor ikke?

– Det er litt Petter som type. Når han først har forlatt landslaget, så tror jeg ikke han kommer krypende tilbake. Det er min følelse, men uansett blir dette bare ren tipping for min del.

Aktuelt: Johaug med rørende hyllest til Bjørgen

Skrantet

Bjørgen fortale at hun har skrantet litt denne uken. Hun stilte da heller ikke opp under verdenscupsprinten i Drammen onsdag.

Hun tror ikke at det vil være noe hinder.

– Jeg føler at jeg skal være klar til tremila. Jeg har hatt lyst til å gå disse løpene. Jeg prioriterte å stå over en del løp foran OL, og derfor har jeg lyst til å gå disse. Selv om jeg ikke er helt optimal på alle løp, så synes jeg det er artig å få med de konkurransene som er. Motivasjonen er bra, og jeg har lyst til å gå fort på søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Har du tenkt tanken på at dette kan være ditt siste Kollen-løp?

– Nei, det har jeg ikke tenkt på. Jeg bruker ikke energi på om dette er mitt siste Kollen-løp eller ikke. Vi får se til våren når jeg har tatt et valg, sa Bjørgen om sin langrennsmuligheten og sjansene for at hun fortsetter i ytterligere én sesong.

Aktuelt: Svensk skikonge: – Jeg lider med Petter