Russland avfeier attentatanklager som propaganda

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener britene driver med propaganda når det antydes en kobling mellom forgiftningen av en russisk eksspion og russiske myndigheter.
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener britene driver med propaganda når det antydes en kobling mellom forgiftningen av en russisk eksspion og russiske myndigheter. Foto: Martial Trezzini / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviste fredag anklagene om at Russland skal ha forgiftet en russisk eksagent og hans datter i Storbritannia. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Våre vestlige partnere beskylder oss for alt som går galt i verden, sa den russiske utenriksministeren, Sergej Lavrov, under et besøk i den etiopiske hovedstaden Addis Abeba fredag.

Uttalelsen er en henvisning til saken om den russiske eksagenten Sergej Skripal og hans datter Julia, som ble eksponert for nervegift i Storbritannia. Far og datter ble funnet bevisstløse på en benk i Salisbury sist søndag.

Storbritannias utenriksminister Boris Johnson har varslet omfattende tiltak dersom det viser seg at en annen statsmakt gjorde en russisk eksspion kritisk syk. Parlamentariker Tom Tugendhat, som leder utenrikskomiteen, sa tirsdag at saken «har alle kjennetegn på et russisk angrep», men han la til at det er for tidlig å slå fast noe.

Lavrov reagerer på denne koblingen mellom forgiftningen og Russland:

– Dette er rett og slett propaganda, slo han fast fredag.