Tollere fant 247 kilo hasj skjult i trailer

Politiinspektør Åsmund Yli i Romerike politidistrikt sier det store hasjbeslaget tilhørte et organisert profesjonelt nettverk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Politiinspektør Åsmund Yli i Romerike politidistrikt sier det store hasjbeslaget tilhørte et organisert profesjonelt nettverk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjemt i en vegg i et polskregistrert vogntog fant tollere til sammen 247 kilo hasj i fjor vår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i mai i fjor at tollere aksjonerte mot det polskregistrerte vogntoget på Romerike. Bilen ble sendt til Oslo for nærmere undersøkelse. Tilhengeren var tom, men narkotikahunden Tika markerte likevel på funn.

– Da semitraileren ble skannet på kaia i Oslo så skanneroperatøren uregelmessigheter i bakveggen på hengeren, opplyser Tollvesenet torsdag.

Det er politidistrikt Øst som etterforsker saken. Politiadvokat Åsmund Yli sier den polske sjåføren har sittet fengslet siden pågripelsen 9. mai i fjor. Videre er to personer i et mistenkt bakapparat internasjonalt etterlyst.

– Dette er snakk om et organisert profesjonelt nettverk. Vi har også indikasjoner på at flere personer har tilknytning til dette, sier Yli til NTB.

Straffesaken mot den polske sjåføren er ferdig etterforsket, men politiadvokaten har ikke sendt sin innstilling om tiltale til statsadvokaten. Han sier sjåføren hadde kjennskap til hasjen i lastebilen.

Hasjen i vogntoget stammer trolig fra Spania. Beslaget på 247 kilo er blant de ti største tollbeslagene av hasj noensinne i Norge, og sto alene for 20 prosent av totalbeslaget i fjor. Til sammen ble beslaglagt 1,2 tonn cannabis i Norge i løpet av fjoråret.