Trump: – Vi er den tapende parten

President Donald Trump er ikke fornøyd med USAs handelsavtaler. Foto: Chuck Burton / AP / NTB scanpix
President Donald Trump er ikke fornøyd med USAs handelsavtaler. Foto: Chuck Burton / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump mener USA er den tapende parten i nesten alle handelsavtaler. Han skriver dette på Twitter etter en samtale med Storbritannias statsminister. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Våre venner og fiender har utnyttet USA i flere år. Vår stål- og aluminiumsindustri er død. Beklager, men det er tid for endringer. Gjør Amerika storartet igjen , tvitret Trump.

I en telefonsamtale med presidenten tidligere søndag kveld, uttrykte Storbritannias statsminister Theresa May bekymring over muligheten for en forestående handelskrig.

Trump varslet i begynnelsen av mars at han planlegger å innføre 25 prosent toll på import av stål og 10 prosent toll på aluminium.

EU kvitterte med å melde at dersom Trump gjør alvor av planene, vil unionen innføre straffetoll på amerikanske varer. Trump reagerte med å true med toll på europeiske biler.

May påpekte overfor Trump at et multilateralt samarbeid er den beste måten å håndtere global overkapasitet på.

Tysklands finansminister Brigitte Zypries sier hun håper Trump vil lytte til fornuft og endre mening.

USAs handelsminister Wilbur Ross sier Trump ikke vil gi noen nasjoner unntak fra de nye tollsatsene. Ross kommenterer også truslene fra EU om straffetoll på amerikanske varer og sier USA bør revurdere alle innrømmelsene landet har gjort siden andre verdenskrig.