Etterlatte markerer fire år siden MH370 forsvant

De etterlatte etter MH370 har ett minutts stillhet fire år etter at flyet forsvant fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix
De etterlatte etter MH370 har ett minutts stillhet fire år etter at flyet forsvant fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familiene til de om bord i MH370, som i mars 2014 forsvant på vei til Beijing med 239 mennesker om bord, holdt minnemarkering i Kuala Lumpur søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minnemarkeringen ble holdt utendørs i den malaysiske hovedstaden, og familiene til passasjerene og flypersonell fra India, Kina og Malaysia var til stedet.

MH370 forsvant for fire år siden på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord.

Fortsatt vet ingen hva som skjedde med flyet, som trolig har styrtet i havet. Kun enkelte vrakdeler fra flyet er funnet.

Avsluttes i juni

Søket etter flyet ble avsluttet i januar 2017, men ble gjenopptatt tidligere i år etter at Malaysias myndigheter ga grønt lys til det amerikanske selskapet Ocean Infinity til å søke etter vraket eller «de svarte boksene». Selskapet får betalt opptil 70 millioner dollar, men bare om de finner noe.

Den sivile luftfartssjefen i Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, sier lørdag at søket går jevnt og trutt, og at det forventes at den avsluttes i midten av juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glad for engasjementet

Myndighetene i Malaysia, Kina og Australia stanset letingen etter flyet 17. januar i fjor. Den hadde da pågått i 1.046 dager.

– Jeg er glad søket har blitt gjenopptatt, sa Blaine Alan Gibson lørdag.

Gibson er en amerikansk etterforsker som utfører egne søk etter det savnede flyet.

– Jeg fortsetter å søke til den svarte boksen er funnet, sier han.

Grace Nathan, som hadde sin mor på flyet, er glad søket ikke er avsluttet ennå.

– Fire år er ikke en kort tid, så vi setter pris på forpliktelsene, sier hun.