Tre kritisk syke av influensa på Haukeland

Tre er kritisk syke av influensa og er innlagt på intensivavdelingen på Haukeland sykehus. Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix.
Tre er kritisk syke av influensa og er innlagt på intensivavdelingen på Haukeland sykehus. Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire personer er lagt inn på Haukeland med influensa – tre av dem er kritisk syke. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinterens influensautbrudd har ført til 17 dødsfall blant pasienter innlagt i intensivavdeling med mistenkt influensa eller påvist influensa.

Intensivavdelingen på Haukeland har fått inn flere alvorlig influensasyke pasienter. Hordaland er hardest rammet i landet, skriver Bergens Tidende.

– Det dreier seg om fire normalt friske og velfungerende mennesker som nå ligger på intensivavdelingen, sier overlege Stig Gjerde ved Haukeland sykehus ifølge avisen.

TV 2 får opplyst av tre av de innlagte skal være kritisk syke.

Vinterens influensautbrudd har vært langvarig med mange smittede, viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet:

– Siden begynnelsen av denne vinterens sesong, som startet i uke 40 i fjor, og fram til i dag, har det på landsbasis vært drøyt 4.300 sykehusinnleggelser, skriver instituttet.

Tall fra rundt 60 intensivenheter viser at 242 pasienter fra og med uke 46 i 2017 er blitt innlagt i intensivavdeling med laboratoriepåvist influensa. 119 pasienter er blitt innlagt i intensivavdeling med klinisk mistanke om influensa.