Conte er Italias førstevalg som ny landslagssjef

Antonio Conte er ønsket som ny sjef for Italias landslag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Antonio Conte er ønsket som ny sjef for Italias landslag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea-manager Antonio Conte troner øverst på ønskelisten til det italienske fotballforbundet til å overta landslaget i fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det italienske fotballforbundets visekommissær Alessandro Costacurta sier til Gazzetta dello Sport at han mener Conte er en av dem som ville gjort jobben best.

– Jeg vil definitivt snakke med ham i løpet av noen måneder, sier Costacurta som leder arbeidet med å finne en ny landslagssjef til Italia etter Gian Piero Ventura.

Ventura fikk sparken etter å ha blitt slått av Sverige i omspillskampene til sommerens VM.

Conte ledet det italienske landslaget til kvartfinale i europamesterskapet i 2016 før han tok over Chelsea. Men etter å ha ledet London-laget til seriegull i fjor er framtiden nå usikker etter en skuffende sesong på Stamford Bridge.

Det er flere navn på blokka til det italienske forbundet, deriblant Roberto Mancini, Carlo Ancelotti, og Claudio Ranieri.

– Conte har allerede vist at han vet hva som innebærer å være landslagssjef, men det har ikke de andre kandidatene. Det betyr ikke at jeg ikke vil være fornøyd med Mancini eller Ancelotti, selv om Carlo Ancelotti ser ut til å ha fjernet seg fra diskusjonen.

Luigi Di Biagio ble flyttet opp fra 21-laget som midlertidig erstatter for Ventura til en ny landslagssjef er på plass. Italia spiller vennskapskamper mot Argentina og England i slutten av mars måned.