Tsjekkia til OL-semifinale etter straffedrama mot USA

Petr Koukal avgjorde for Tsjekkia i kvartfinalen mot USA da han satte scoret det eneste målet i straffeslagkonkurransen. Foto Ronald Martinez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tsjekkia er som første lag klar for semifinalen i OL-turneringen i ishockey. Laget slo ut USA etter en dramatisk kamp som ble avgjort på straffer.

Petr Koukal scoret på tsjekkernes første forsøk og ble helten sammen med den tsjekkiske målvakten Pavel Francouz. Han hadde reddet samtlige fire amerikanske straffer og jubelen sto i taket da Bobby Butler misset den siste.

Det var USA som kom best i gang og lagets unge stjerne Ryan Donato laget sitt ledelsen tidlig i 1.-periode. Den tsjekkiske veteranen Jan Kolar utlignet for tsjekkerne før første periode var over.

Det var tsjekkerne som tok føringen i midtperioden ved Tomas Kundratek, mens Jim Slater utlignet til 2-2 for USA med en mann mindre på isen.

Kampen ebbet ut til 2-2 og ti minutter sudden death. Tsjekkia startet overtiden med en mann mindre på isen, men gjorde akkurat som Norge og red av den tøffe perioden. Det ble ikke flere scoringer før Koukal, for øvrig bror av langrennsløperen Martin Koukal, ble den eneste som scoret i straffeslagkonkurransen.

Tsjekkia møter vinneren av OAR og Norge i semifinalen.