– Tyrkia bomber syriske styrker i Afrin

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske styrker bomber områder i den kurdiskkontrollerte Afrin-enklaven der syriske styrker nå har gått inn, melder statlig syrisk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nyhetsbyrået AP hørtes det drønn fra granatangrep i området tirsdag ettermiddag, kort tid etter at Assad-vennlige syriske styrker hadde tatt seg inn i Afrin.

Den regimevennlige TV-stasjonen al-Mayadeen viste tirsdag bilder av en kolonne med biler med syriske flagg som kjørte inn i Afrin. Bilene var ifølge TV-stasjonen lastet med våpen og militssoldater.

YPG opplyste senere at det dreier seg om regjeringsstyrker som skal utplasseres langs grensa til Tyrkia.

Det er tidligere meldt at den kurdiske YPG-militsen som kontrollerer Afrin, har inngått en avtale med den syriske regjeringen i Damaskus om å la regimekontrollerte styrker komme til Afrin for å støtte YPG i kampen mot tyrkiske styrker.

Det er en måned siden Tyrkia innledet en militæroffensiv mot de kurdiskkontrollerte områdene i Nord-Syria som grenser mot Tyrkia.

Tyrkia bruker både flyvåpen og bakkestyrker mot YPG-militsen, som har spilt en sentral rolle i kampen mot IS i Syria og som er alliert med USA.