Curlinggutta felt av kommunikasjonssvikt i norsk tap

Thomas Ulsrud og de norske curlingguta klarte ikke slå Sveits. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

De norske curlinggutta var på vei mot sin andre strake seier i OL-turneringen, men ble felt av kommunikasjonsproblemer og tabber i 5-7-tapet mot Sveits.

Norge tok sin første seier i OL-turneringen da vertsnasjonen Sør-Korea ble slått torsdag. Ulsrud og co. innledet turneringen med to tap.

Med statsminister Erna Solberg på tribunen sto det 6-5 til Sveits før den siste omgangen, hvor Norge hadde siste stein. I den siste omgangen startet imidlertid problemene. En kommunikasjonsfeil førte til at Sveits fikk initiativet og med liten tid på klokka satt ikke de norske steinene.

Ulsrud hadde muligheten til å sikre seieren med siste stein, men ble stressa med kort deadline og bommet fullstendig.

Norge må heve seg kraftig om de skal sikre en semifinalebillett. Sverige er eneste lag med fem strake seirer etter å ha slått stormakten Canada lørdag. Sverige og Canada var de eneste lagene som var ubeseiret før lørdagens gruppefinale.

Tabber

Ulsrud og de andre går for gull etter sølv i Vancouver-lekene i 2010 og femteplass for fire år siden i Sotsji.

Norge skaffet seg en liten luke på 4-2 i den sjette omgangen mot Sveits etter en poengfattig kamp lørdag.

Sveits kom imidlertid tilbake og tvang fram to poeng og utligning i omgangen etter.

Norge fikk med seg ett poeng fra den åttende omgangen, men ble satt under press av sveitserne da de kontrollerte inn to poeng i den siste omgangen.

Må heve seg

Norge hadde en kommunikasjonsglipp som gjorde at skippen gikk for feil stein og dermed ikke fikk ønsket resultat, men så ut til å være reddet da en kjempestein av Torger Nergård ryddet unna tre sveitsiske steiner fra boet.

Tabben skulle imidlertid koste dem kampen. De norske gutta gjorde også en lignende tabbe tidligere i omgangene.

Norge åpnet med 4-6-tap mot Japan onsdag. Deretter ble det 4-7 mot Canada dagen etter. De neste kampene er søndag mot Danmark og USA. Da må Norge heve seg. Mandag har Norge spillefri. Storbritannia og Italia er konkurrenter tirsdag, før grunnspillet avsluttes mot Sverige onsdag.

På det norske laget spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og Thomas Ulsrud.