Eks-toppalpinister har solgt hytter for 460 millioner

Ole Kristian Furuseth og Jostein Haugen. Foto: Vegardbreie.no.
Ole Kristian Furuseth og Jostein Haugen. Foto: Vegardbreie.no.
Artikkelen fortsetter under annonsen

På få måneder har de tidligere toppalpinistene Jostein Haugen og Ole Kristian Furuseth solgt fritidsleiligheter for nær 60 millioner på Gaustatoppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen): - Salget har gått veldig bra, så nå fremskynder vi neste salgstrinn, sier Jostein Haugen til Finansavisen. Dette trinnet er ventet å stå ferdig i september 2019.

Han og Ole Kristian Furuseth, begge tidligere toppalpinister, står bak Gaustatoppen Lodge-prosjektet, som de startet opp i 2006. I perioden fra 2006 til 2016 har de solgt rundt 100 fritidsleiligheter, fordelt på syv bygg, for tilsammen rundt 400 millioner kroner.

De 60 leilighetene som nå er på trappene har ifølge Finansavisen en samlet salgsverdi på nær 300 millioner kroner, opplyser Haugen. Sammen med salget på 400 millioner i perioden 2006–2016, betyr det at alpinduoen vil ha solgt leiligheter for nær 700 millioner kroner på Gaustatoppen.

Les også: Har solgt truser for over 100 mill.

Haugen er til daglig sjef for eiendomsavdelingen i Mestergruppen, som eies av Johan H. Andresens Ferd, mens Furuseth har ulike eiendomsprosjekter på Jessheim og Kvitfjell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Utbyggingen på Gaustatoppen er nesten som en fritidsinteresse å regne nå, sier Haugen til Finansavisen. Han eier prosjektet fifty-fifty med Furuseth og har gjort det siden oppstarten.

- Hvor mye har dere tjent på utbyggingen så langt?

- Vi ønsker ikke å kommentere det. Denne type områdeutvikling krever store, langsiktige investeringer. Vi har utviklet dette prosjektet over tid, og investerer blant annet i infrastruktur, som er nødvendig for å bygge verdier i utviklingen av Gaustatoppen Lodge, avslutter Haugen.

Les også: Investor Bjørn Dæhlie: - Du skal ha nerver av stål

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no