Irakisk sikkerhetstopp: IS-leder blir behandlet for alvorlige skader i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er såret og i live i det nordøstlige Syria, hevder en irakisk etterretningssjef, ifølge Al Jazeera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Baghdadi har fått alvorlige skader i beina etter å ha blitt rammet av luftangrep, opplyser Abu Ali al-Basri, sjefen for Iraks etterretnings- og antiterrorbyrå, til den irakiske avisen al-Sabah, ifølge Al Jazeera.

– Vi har sikker informasjon og dokumenter fra kilder i terrororganisasjonen om at Baghdadi fortsatt er i live. Han gjemmer seg ved hjelp av kollaboratører, sier Basri til al-Sabah.

Ifølge den irakiske etterretningstoppen befinner han seg i Jazeera-ørkenen vest for Deir al-Zor, som tidligere var kontrollert av IS.

Det er ikke klart hva slags luftangrep IS-lederen skal ha blitt rammet av. Ifølge Basri ble han såret i luftangrep i Irak. Han skal ikke være i stand til å gå ved egen hjelp.

CNN siterte mandag amerikanske tjenestemenn som sier at IS-lederen ble såret i IS sin tidligere selverklærte hovedstad Raqqa nordøst i Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Baghdadi er mannen som i juni 2014 holdt en tale i Nuri-moskeen i Mosul og proklamerte opprettelsen av kalifatet Den islamske staten (IS).

Flere ganger har det kommet ubekreftede meldinger om at han er blitt drept eller såret.

Les også: Hizbollah-medier: IS-leder observert i syrisk by

USA tror opptak av IS-lederen kan være ekte

Leter fortsatt etter IS-leder

Irak avviser meldingene om at IS-lederen er drept