72-åring tilsto overgrep mot jente under 14 år

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 72 år gammel mann erkjente straffskyld etter siktelsen om voldtekt av et barn under 14 år da han ble framstilt for fengsling lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet fredag og framstilt for fengsling i Bergen tingrett dagen etter. Under fengslingsmøtet erkjente mannen straffskyld etter siktelsen om voldtekt av barn under 14 år. Han tok likevel betenkningstid på fengslingskjennelsen om to uker i varetekt med brev- og besøksforbud.

– Mannen og jenta har et familieforhold. Mer detaljert enn det vil vi foreløpig ikke uttale oss om relasjonen mellom dem, sier etterforskningsleder og politioverbetjent Håvard Skattum i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Jenta er bosatt på Østlandet, men den siktede mannen bor i en kommune på Vestlandet. Det var en rådgiver på jentas skole som sendte en bekymringsmelding som førte til anmeldelse og pågripelse av mannen.

Mannen skal ha truet jenta med at hun ikke måtte fortelle noen hva som var skjedde mellom dem fordi han da ville havne i fengsel.

– Politiet mener siktede har begått overgrep mot jenta, som fortsatt er et barn, de siste par årene, men at det foreløpig ikke er snakk om mange overgrep, sier Skattum.

Mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling, har ikke kommentert fengslingen.