Hundrevis pågrepet i Tyrkia siden starten på Afrin-offensiven

Arkivfoto fra 26. januar som viser kurdiske demonstranter protestere i Libanon mot den tyrkiske hærens offensiv mot kurdisk milits i Afrin. Foto: AP / NTB scanpix
Arkivfoto fra 26. januar som viser kurdiske demonstranter protestere i Libanon mot den tyrkiske hærens offensiv mot kurdisk milits i Afrin. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

449 personer er pågrepet for å ha spredt «terroristpropaganda» i sosiale medier etter at Tyrkia innledet sin militæroffensiv mot syriske Afrin i forrige måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offensiven startet 20. januar. Siden har 449 personer blitt pågrepet for spredning av «terroristpropaganda» i sosiale medier, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet i Ankara.

Blant de pågrepne er journalister fra kurdiskvennlige medier og leger som sitter i den tyrkiske legeforeningens styre, skriver avisen Cumhuriyet.

Åtte medlemmer av foreningen sitter fortsatt i varetekt mens tre andre ble løslatt i forrige uke etter å ha kommet med en uttalelse der det het at foreningen fordømmer krig fordi det utgjør trussel mot folkehelsen. President Recep Tayyip Erdogan kritiserte foreningen og kalte dens styre «terrorist-elskere».

Erdogan har lovet å slå ned på alle kurdiskvennlige demonstrasjoner som holdes i protest mot Afrin-offensiven. Siden offensivens start 20. januar har 124 personer blitt pågrepet for å ha deltatt i demonstrasjoner mot Afrin-offensiven.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Offensiven har som mål å drive den syriske kurdiske militsen YPG ut av Afrin, et område som gruppen kontrollerer nordvest i Syria. Tyrkia anser YPG for å være en terrororganisasjon og anklager den for å stå i ledtog med PKK-geriljaen på tyrkisk side av grensen.

Siden innføringen av unntakstilstand etter kuppforsøket 15. juli 2016 har tyrkiske myndigheter fått utvidet makt til blant annet å utføre massepågripelser.

Aktuelt:

Macron: – Hvis Tyrkia forsøker å invadere Syria, har vi et problem

Tyrkia til USA: Kom dere ut av Manbij nå

Kurdere kjempet mot IS - nå blir de angrepet. Unge kurdere vil ha en forklaring