Ekspert spår børsfall: – Grådigheten er større enn frykten

Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er altfor lenge siden man har fått kjenne på den virkelige panikken man får av å få 20 til 30 prosent i ansiktet, sier aksjesjef Gaute Eie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Børs steg 19 prosent i fjor. Etter en sterk åpning på 2018 har børsen falt seks dager på rad , for så å stige beskjedent onsdag . New York-børsen har lagt bak seg sin svakeste to dagers-periode på 16 måneder. Det kan være starten på en korreksjon.

– Den euforien som råder nå har man ikke opplevd siden 2007. Mange investorer sier de er redde for en korreksjon, men det virker som de er mer redde for å gå glipp av siste del av oppturen, sier Gaute Eie, aksjesjef i ABG Sundal Collier, til Finansavisen.

– Grådigheten større enn frykten

Han slår fast at det har vært ti år med oppgang. De siste 12 månedene har de amerikanske børsindeksene S&P 500 og Dow Jones steget 30 prosent.

De fleste er overrasket over at det ikke har vært noen korreksjoner. Det er altfor lenge siden man har fått kjenne på den virkelige panikken man får av å få 20 til 30 prosent i ansiktet, sier Eie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Grådigheten er fortsatt større enn frykten, og det kan godt hende at fallet kommer om et år, men jeg tror vi nærmer oss toppen, er budskapet hans.

Les også: Trendbrudd i bitcoin

Sissener er forsiktig

Forvalter og meglernestor Jan Petter Sissener er forsiktig investert for øyeblikket, skriver Finansavisen.

– Vi har ikke hatt en ordentlig korreksjon på evigheter, så dette kan være begynnelsen på noe, sier han.

Sissener tror børsen kan stige 10 prosent, men mener det avhenger av at selskapene leverer solide resultater for fjerde kvartal.

Følg Oslo Børs her

Saken er først publisert på Hegnar.no