Røkke har kjøpt ut kona

Kjell Inge Røkke - Foto: NTB Scanpix
Kjell Inge Røkke - Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Inge Røkke benyttet høsten 2017 til å foreta en skikkelig opprydding helt i toppetasjen av sitt selskapsimperium, skriver Kapital i sin ferskeste utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

( Kapital): Da fusjonerte han ifølge magasinet sine to øverste eierselskaper The Resource Group TRG AS og TRG Finance AS. I det første ligger blant annet (indirekte) Røkkes Aker-aksjer, og i det siste ligger hans private eiendomsinvesteringer på både Fornebu og andre steder.

Ifølge en fusjonsplan som Kapital har fått tilgang til, oppgis begrunnelsen for fusjonen å være ”å styrke det finansielle grunnlaget før The Resource Group TRGs anskaffelse av et skip som er kontrahert for levering i 2019/2020”.

Skipet det er snakk om, er det i pressen behørig omtalte “REV” eller “Research Expedition Vessel”. Et 181 meter langt kombinert yacht/forskningsskip, som det meste av året skal benyttes av forskere, men som også skal kunne leies av Røkke og hans familie.

I fusjonsplanen står det også, overraskende, at begge de to fusjonerende selskapene er “heleide av Kjell Inge Røkke”, skriver Kapital.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Staten har solgt seg ut av Solstad Farstad

Dette innebærer at Røkke i fjor kjøpte ut sin kone Anne Grete Eidsvig av The Resource Group, før fusjonen med TRG Finance. Eidsvig eide ved inngangen til 2017 to prosent av aksjene i The Resource Group TRG AS, ifølge Kapital. Gitt dagens aksjekurs på Aker er den eierposten verdt rundt en halv milliard kroner.

Hvorfor Røkke løftet henne ut av eierskapet før fusjonen i desember i fjor, har ikke Kapital fått noe krystallklart svar på fra Røkke-systemet. Derfra vises det kun til fusjonsplanen, og ønsket om å få gjennomført en forenklet fusjon, uten noen verdivurderinger av de fusjonerende selskapene, ved at de har samme eier.

Les også: Nå er Kjell Inge Røkke rikere enn Stein Erik Hagen

Etter det Kapital forstår vil Røkke nå forbli eneeier av det øverste eierselskapet i hans system. Røkke har neppe betalt sin kone en halv milliard kroner i cash. Så hun har nok nå en solid fordring på sin ektemann.

Ifølge Dagens Næringsliv kan prislappen på kombinasjonsfartøyet Røkke har bestilt komme opp i hele to milliarder kroner.

Les også: Røkke kjøper krillselskap

Les mer i siste utgave av Kapital.

Saken er først publisert på Hegnar.no