Ege røper frisk pauseprat

Torbjørn Bergerud slet før pause torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Torbjørn Bergerud slet før pause torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Keepertrener Steinar Ege røper at det gikk hett for seg i pausen da Norges håndballherrer slo Serbia 32–27 i EM torsdag.

Mot et ganske ordinært serbisk lag burde langt på vei alt vært avgjort for Norge før pause. Keeper Torbjørn Bergerud hadde imidlertid lengre perioder helt uten redninger og ble erstattet av Espen Christensen etter 23 minutter.

Det norske forsvarsspillet var altfor snilt og lite aggressivt den første halvtimen. Det ga dårlige betingelser for målvaktene.

I pausen ble det derfor opphetet stemning i den norske garderoben.

– Da gikk det litt for seg. Det ble gitt klar beskjed om at dette var for dårlig. Vi hadde ikke fart i beina og fulgte ikke med på noen ting, sa Steinar Ege til NTB etter kampslutt.

Han signaliserer at både trenere og spillere bidro til å skape høy temperatur. Det kan Kristian Bjørnsen underskrive på.

– Det var høy innestemme fra (landslagstrener) Berge i pausen, men ingen Ferguson-hårtørker. Det er sjelden, fastslo kantspilleren, som igjen var sentral i det norske laget.

Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var kjent for sine tordentaler i pausen.

Torsdagens norske pauseprat ga åpenbart resultater. Fra start i 2.-omgangen så det helt annerledes ut i det norske forsvaret. Da ble det plutselig fightet, og taklingene satt bedre.

– Andre omgang ble også bra for keeperne, fastslo keepertrener Ege.

Bakgrunn: Forvandlet Norge best i EM-duellen, slo Serbia 32-27