Nav-kontor nedtagget med antisemittiske meldinger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nav-kontoret på Holmlia i Oslo var tagget ned med påskriften «Auschwitz» og «Arbeit macht frei» da de ansatte kom på jobb mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Auschwitz» sto det skrevet med hvite bokstaver på en av glassdørene inn til Nav-kontoret på Holmlia, i Søndre Nordstrand bydel i Oslo. «Arbeit macht frei» dekte den andre halve døren, skriver Dagen.

Auschwitz er navnet på en tidligere tysk konsentrasjonsleir i Polen. Rundt 1,1 millioner mennesker, de aller fleste av dem jøder, ble drept der. «Arbeit Macht Frei» var påskriften på inngangsporten til leiren.

Enhetsleder på Nav-kontoret på Holmlia, Hans Kristian Berndtsson, har vært ansatt siden 2008. Han sier han har sett mye vandalisering i sin tid, men antisemittisk vandalisering har han imidlertid ikke sett før.

– Vi er heller ikke kjent med at andre Nav-kontorer i Oslo har opplevd lignende, sier han.

Han kjenner ikke til hvem som står bak, men tror beskjeden var rettet mot Nav på en eller annen måte. Han vil imidlertid ikke spekulere i sammenhengen mellom Nav og de antisemittiske meldingene.

– Hvis folk er sinte, skriver de hva som helst. Jeg har ingen grunn til å spekulere i dette. Politiet kan sette det inn i en sammenheng, sier Berndtsson.