Aftenposten: Unge Høyre ble varslet om seksuell omgang med beruset 16-åring 

Kristian Tonning Riise hadde seksuell omgang med en ni år yngre jente på et fylkesårsmøte i 2014. Saken ble varslet, men ikke fulgt opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kristian Tonning Riise hadde seksuell omgang med en ni år yngre jente på et fylkesårsmøte i 2014. Saken ble varslet, men ikke fulgt opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2014 mottok Unge Høyre et varsel om at Riise hadde seksuell omgang med en ni år yngre jente. Saken ble ikke fulgt opp, ifølge Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det stemmer at vi begge hadde drukket og at vi hadde sex. Det skulle aldri ha skjedd og jeg beklager. Utover det henviser jeg til Høyres generalsekretær, John-Ragnar Aarset, bekrefter Kristian Tonning Riise i en epost til Aftenposten.

Episoden skjedde under et fylkesårsmøte i 2014. Jenta var 16 år, Riise var 25.

Til avisa forteller jenta at hun ikke ønsket å ha seksuell omgang med ham, men at hun var veldig beruset og ikke i stand til å si verken ja eller nei. Etterpå klandret hun seg selv, og følte skam.

Hendelsen ble umiddelbart varslet til daværende generalsekretær Christopher Wand, men saken ble ikke fulgt opp.

I en SMS til VG skriver Wand følgende:

– Jeg er uenig i fremstillingen av at det ikke har skjedd noe med den bekymringsmeldingen. Saken kunne i etterpåklokskapens navn helt sikkert vært håndtert bedre og jeg vil gå i detalj med min side av hvordan jeg håndterte dette til dagens Unge Høyre og Høyre-ledelse.

Episoden som skjedde på fylkesårsmøtet, i tillegg til flere andre episoder, førte til at flere fylkeslag jobbet for å finne en motkandidat til Riise som leder i 2014. Det lyktes ikke, og tre måneder etter hendelsen ble han valg som leder av ungdomspartiet.