Kilder: Unge Høyre fikk flere varsler om Tonning Riise

Unge Høyre har ifølge Aftenpostens kilder fått flere varsler om Kristian Tonning Riises atferd.
Unge Høyre har ifølge Aftenpostens kilder fått flere varsler om Kristian Tonning Riises atferd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Høyre skal ha fått varsler om Kristian Tonning Riises oppførsel allerede i 2013. Ungdomspartiet beklager at sakene ikke ble fulgt bedre opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Aftenposten.

Tonning Riise kjentgjorde onsdag kveld at han trekker seg som Unge Høyre-leder. Samtidig har både Tonning Riise selv og Unge Høyres generalsekretær Maria Sanner opplyst at de ikke har vært kjent med konkrete varsler om ungdomspartilederens atferd.

Dette bestrides nå av flere kilder.

Fire nåværende og tidligere medlemmer i Unge Høyre sier til Aftenposten at det ble varslet om minst tre episoder med Tonning Riise. Kildene sier at de varslet ved å gi skriftlig eller muntlig melding til ledere i organisasjonen.

– Det er ikke sant at det ikke er varsler på ham, sier en tidligere fylkesleder til Aftenposten.

Sanner erkjenner at sakene ikke er blitt fulgt godt nok opp av organisasjonen.

– Disse sakene avslører en alvorlig svikt i hvordan Unge Høyre har håndtert slike saker. Jeg beklager at de ikke ble fulgt bedre opp. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at dette ikke skal skje igjen og oppfordrer alle som mener de ikke fått god nok oppfølging til å ta kontakt med meg. Unge Høyre skal være et trygt sted å være, skriver hun i en epost til Aftenposten.

NTB lyktes torsdag ettermiddag ikke i å komme i kontakt med Tonning Riise.

Bakgrunn: Unge Høyre-leder trekker seg