Kaggestad mener Bjørndalen burde trent med landslaget

Johan Kaggestad mener Ole Einar Bjørndalen burde trent med resten av skiskytterlandslaget denne sesongen.
Johan Kaggestad mener Ole Einar Bjørndalen burde trent med resten av skiskytterlandslaget denne sesongen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johan Kaggestad tror det var skivebom av Ole Einar Bjørndalen å kjøre sitt sedvanlige sololøp fremfor å trene med resten av skiskytterlandslaget denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veteranens OL-håp henger i en tynn tråd, og nå virker det nærmest umulig for gullgrossisten i OL å kunne ta en plass på det norske laget annet enn på normaldistansen og på en av stafettene.

– Utfordringen til Ole Einar er at han stort sett ikke har vært på samlinger med resten av laget. Han har ikke benyttet anledningen til å trene med verdens beste skiskyttere, noe som sannsynligvis ville gitt ham et løft. Han har heller valgt å holde på for seg selv, og i den alderen han er tror jeg han hadde trengt å trene med det beste laget i verden. Der er det godt humør og stor treningsgnist, sier Kaggestad til NTB som mener Bjørndalen har bommet på sitt opplegg i oppkjøringen og i sesongen.

Bakgrunn: – 10 prosent OL-sjanse for Northug og Bjørndalen

43-åringen endte på en beskjeden 36.-plass under jaktstarten i Oberhof lørdag. Rennene i Ruhpolding blir viktige for Bjørndalen ettersom OL-laget blir tatt ut i etterkant av rennene i Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørndalen ble vraket fra stafettlaget i Oberhof, og Kaggestad har tidligere uttalt at skiskytterlegenden virker sliten.

– Jeg synes han virker kraftløs og humørløs, for å si det rett ut. Det var jo et signal om at tilliten til ham er sjaber at han ikke fikk gå stafett i Oberhof.

Aktuelt:

Ekspert mener Klæbo har frikort i OL

Stöckl reagerer på særnorsk regel