Mann døde etter å ha plukket opp en angivelig håndgranat ved T-banestasjon i Sverige

Se video fra Stockholm.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som døde i eksplosjonen ved Stockholm, hadde plukket opp det som trolig var en håndgranat, og var i ferd med å sykle bort fra stedet da den eksploderte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksplosjonen skjedde søndag formiddag ved en T-banestasjonen i Vårby Gård i Huddinge kommune utenfor Stockholm.

Svensk politi etterforsker saken som drap og allmennfarlig ødeleggelse, men tror ikke paret er blitt utsatt for et angrep.

– Så vidt jeg vet er det ingenting spesifikt som gjør at vi tror dette har vært rettet mot disse to personene, sier Svein-Erik Olsson i Stockholm-politiet, ifølge Expressen.

Mannen som døde, var i 60-årene. Han ble først betegnet som alvorlig skadd, men ved 14.30-tiden bekreftet politiet at han mistet livet som følge av skadene. Han var sammen med en kvinne i 40-årene som også ble fraktet til sykehus, men med mindre alvorlige skader. Ifølge politiet befant hun seg noen få meter fra mannen, også hun på sykkel.

Ifølge Karolinska universitetssykehusets pressetjeneste har hun sårskader i ansiktet og på underkroppen, skriver Aftonbladet.

Politiet ble varslet om saken klokken 11.07. Flere politipatruljer, bombeteknikere og seks ambulanser ble sendt til stedet. Perrongen på T-banestasjonen og et torg utenfor ble sperret av.

Innbyggere i området forteller at eksplosjonen var svært kraftig.