Forfatter tror bok vil bidra til å felle Trump

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfatter Michael Wolff tror hans bok om president Donald Trump og hans regjering vil bidra til å fjerne Trump fra makten i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wolff kommer med spådommen i et intervju med BBC, som siteres av nyhetsbyrået Reuters.

Boka «Fire and Fury» tegner et svært lite positivt bilde av Trump, og Wolff tror leserne vil sitte igjen med et inntrykk av at «keiseren ikke har klær på».

– Det er bakgrunnen for inntrykket og forståelsen som til slutt vil avslutte dette presidentskapet, sier forfatteren.

Trump beskrives i boka om en ustabil person som er uskikket til å være president, noe alle rundt ham hevdes å være klar over. Presidenten selv mener «Fire and Fury» er full av løgner, og utgivelsen er blitt forsøkt stanset av Trumps advokater.

Sårer Trumps selvbilde

De første kopiene er ute i butikkhyllene i USA. I boka kommer det historier som ikke setter Trump eller hans stab i særlig godt lys.

Boken treffer der det gjør mest vondt for Trump, i hans selvbilde, skriver Stephen Collinson for CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfatteren ble verdensberømt over natta, og ligger an til å få en bestselger. Kritikere mener forfatteren tidligere har hatt en omtrentlig omgang med sannheten.

I boka hevder Wolff blant mye annet at personer i Donald Trumps valgkampteam ble sjokkert da han vant valget. Trump selv skal først ha reagert med forvirring og vantro, for så å bli overbevist om at han fortjente å bli USAs president.

«Ren fantasi»

Trump skal også ha blitt sint fordi flere A-kjendiser lot være å komme til innsettelsesfesten i januar, og at presidenten har opplevd Det hvite hus som skremmende. På sitt eget soverom skal han ha fått installert ytterligere to flatskjermer - i tillegg til den ene som allerede var der.

I en lengre kronikk i New York Magazine, med tittelen «Donald Trump ville ikke bli president», gjengir forfatteren selv deler av det oppsiktsvekkende innholdet i boka.

Talskvinne i Det hvite hus, Sarah Sanders, har beskrevet boka som «ren fantasi».