IS erklærer full krig mot Hamas

Hamas (bildet) slår hardt ned på ytterliggående islamister på Gazastripen, og IS i Egypt svarer nå med å erklære full krig mot den palestinske gruppa. Foto: AP / NTB scanpix
Hamas (bildet) slår hardt ned på ytterliggående islamister på Gazastripen, og IS i Egypt svarer nå med å erklære full krig mot den palestinske gruppa. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

IS i Egypt har erklært full krig mot palestinske Hamas og har sendt ut en video der en angivelig Hamas-kollaboratør blir likvidert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den 22 minutter lange videoen, som først ble kjent via SITE , et nettsted som overvåker IS og andre ytterliggående islamistgrupper, oppfordres det til angrep mot Hamas.

– Overgi dere aldri til dem. Bruk sprengstoff, pistoler med lyddemper og bomber. Spreng rettslokalene og sikkerhetsinstallasjonene deres, for dette er fundamentet i tyranniet tronen deres hviler på, sier en hvitkledd og langhåret mann i videoen.

Likviderer

En annen uniformskledd mann tar deretter livet av en mann som kneler på bakken, iført oransje fangedrakt. Mannen blir beskrevet som kollaboratør med Hamas-bevegelsens væpnede gren, Ezzedine al-Qassam-brigadene.

Mannen bak likvideringen omtales i videoen som en Hamas-avhopper som «har angret seg» og sluttet seg til IS, som i Egypt benytter navnet Sinaiprovinsen.

IS i Egypt består i hovedsak av medlemmer av gruppen Ansar Beit al-Maqdis, som sverget troskap til IS i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotfeste i Gaza

Ifølge Washington Post har IS i flere år forsøkt å få et fotfeste på Gazastripen, men uten å lykkes. Hamas slår hardt ned på militante islamister som kan tenkes å sympatisere med IS, og et ukjent antall sitter fengslet.

Hamas har også styrket grensekontrollen mot Egypt, i et forsøk på å bedre forholdet til myndighetene i Kairo og blidgjøre president Mahmoud Abbas og den palestinske selvstyremyndigheten på Vestbredden.