Analyse: blodspor i Brumunddal stammer fra savnet kvinne

Politisperringer i Fagerlundvegen i Brumunddal fredag kveld. Blodspor funnet i området er bekreftet å stamme fra 36 år gamle Janne Jemtland som har vært savnet siden 29. desember.
Politisperringer i Fagerlundvegen i Brumunddal fredag kveld. Blodspor funnet i området er bekreftet å stamme fra 36 år gamle Janne Jemtland som har vært savnet siden 29. desember. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blodspor funnet ved Fagerlundvegen i Brumunddal tilhører Janne Jemtland. Nå intensiverer politiet søket etter kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

28 personer fra Sivilforsvaret og store politimannskaper med hunder er fredag kveld i gang med å lete i området der blodfunnet ble gjort.

Ved 18.15-tiden samlet flere politibetjenter seg rundt et område ikke langt fra en presenning. Området ble opplyst og avbildet, skriver NRK.

En analyse av blodspor som ble funnet ved Fagerlundveien i Brumunddal, viser at det tilhører savnede Jemtland. Politiet ba fredag ettermiddag den eller de som kan være involvert i dette, om å melde seg. Bakgrunnen er en teori om at hun kan være påkjørt på stedet, skriver Hamar Arbeiderblad.

– Vi kaller ikke dette et åsted foreløpig, men dette er åpenbart nå et svært viktig sted for politiet, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden.

Hovedteorien til politiet nå er at det har tilstøtt Jemtland noe. Det er satt i gang ytterligere undersøkelser på stedet, blant annet utvidet søk etter savnede, opplyser politiet i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sperret av område

– Dette går nå over fra å være en forsvinningssak til å bli en kriminalsak, sier van der Eynden.

Blodspor ble funnet etter tips fra en turgåer som hadde sett det kort tid etter forsvinningen. Tipset kom inn til politiet torsdag, og i etterkant ble et større område sperret av for å undersøke funnet. Blodsporet tilhører den savnede kvinnen.

Politiet opplyste tidligere fredag at de har arbeidet på stedet hele natt til fredag. Kripos er også involvert i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Søstera mi er borte

Bjørn Egil Haugen, broren til den savnede kvinnen, ber folk melde seg.

– Hvis noen vet noe må de melde seg tvert. Søstera mi er borte, og svogeren min sitter igjen alene med barn i hus og masse spørsmål, sier Haugen til Dagbladet.

Haugen forteller at situasjonen er fortvilende.

– Det er som å lete etter ei barnål midt i Stillehavet, og veldig fortvilende, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvant i romjulen

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember og har siden vært savnet.

Kvinnen bodde rundt en mil utenfor Brumunddal sentrum og siste observasjon av henne skal ha vært ved boligen i 2-tiden. Samme morgen i 5.50-tiden ble det siste sporet fra 36-åringens mobil registrert i Brumunddal sentrum. Jemtland ble meldt savnet av ektemannen på nyttårsaften.

Politiet ber alle som har vært i området på natten og dagen da Jemtland forsvant om å ta kontakt.

– Vi etterforsker bredt, opplyser politiet.