Dette gjorde stjernene med den første store lønnsutbetalingen

Serena Williams - Foto: Ap/Scanpix
Serena Williams - Foto: Ap/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva gjorde suksessrike mennesker som Bill Gates og Serena Williams med den første store lønningen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bill Gates brukte sin første store lønning til å kjøpe en Porsche. Og han er ikke alene om å bruke sin første store lønnsutbetaling på noe morsomt, skriver CNBC.

Her er hva fem store ledere og atleter brukte pengene på når de begynte å tjene store penger.

Bill Gates

Bill Gates kjøpte en Porsche 911 i 1979. «Den var brukt, men det var en utrolig bil», fortalte Gates David Rubenstein i et Bloomberg-intervju i 2016.

Videre fortalte Gates at han noen ganger pleide å «kjøre rundt i høy fart» om natten gjennom New Mexico-ørkenen for å klarne hodet. Han måtte til og med ringe forretningspartner Paul Allen som kausjonerte ham ut av fengsel etter å ha kjørt for fort.

Les også: Island innfører lov om lik betaling

Serena Williams

Tennisstjernen Serena Williams er en av de best betalte atletene i verden etter å ha sopt inn mer enn 84 millioner dollar i løpet av karrieren sin. Etter å ha tjent sin første million, rørte ikke Williams noe av det. Hun satt alt rett inn i banken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mark Cuban

Da Mark Cuban var yngre var det tynt med penger. Som 24-åring bodde han med fem venner i et kollektiv med tre soverom. «Jeg hadde disse gamle og slitne håndklærne med hull i som var så ekle at jeg trengte en dusj etter å ha brukt dem», skrev Cuban på bloggen sin.

Da Cuban begynte å tjene penger, var håndklærne det første han ville oppgradere. «Jeg dro ut og kjøpte de mykeste håndklærne jeg kunne finne», sa han. «Jeg var på vei opp og frem i verden. Jeg hadde håndklær. Livet var bra».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Shaquille O`Neal

Shaquille O`Neal signerte sin første kontrakt som 20-åring i 1992. Basketballstjernen kjøpte en Mercedes Benz til 150.000 dollar. Like etter kjøpte han en lik en til faren sin, og en litt mindre Mercedez til 100.000 dollar til moren sin. O`Neal betalte også ned huslånet til moren. Litt senere kjøpte han diamanter, ringer, øreringer og sånne ting, fortalte han til Business Insider. Noen dager senere måtte banksjefen forklare O`Neal at han alt var 60.000 dollar i underskudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maria Sharaprova

Da Maria Sharaprova var 17 år vant hun over Serena Williams i en Wimbledon-finale. Det var hennes første Grand Slam-tittel og Sharaprova kunne glede seg over en lønnssjekk på rundt 724.000 dollar. Sharaprova som vokste opp i et fattig hjem dro rett til TJ Maxx og kjøpte en veske fra Louis Vuitton.

Les også: Lønnsforskjellene mellom kvinner og menn vedvarer

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no