Bergs russiske advokat støtter hans forklaring

Arkivbilde av Frode Berg som sitter fengslet i Moskva anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember.
Foto: Privat / NTB scanpix
Arkivbilde av Frode Berg som sitter fengslet i Moskva anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember. Foto: Privat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den spionsiktede nordmannen Frode Bergs russiske forsvarer, Ilja Novikov, mener klientens forklaring om at han ble lurt i en felle er troverdig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det er svært viktig hvem nordmennene som spurt Frode Berg om å komme til Russland var, og hvorfor de gjorde det. Det er sannsynlig at han kan ha blitt lurt, sier Novikov til VG.

Han sier det russiske sikkerhetspolitiet FSB mener Berg er en del av et spionnettverk, noe han selv mener er svært usannsynlig med tanke på at Berg var helt uforberedt på en eventuell pågripelse.

Forsvareren mener de to nordmennene som ba Berg om å ta med penger til Russland er sentrale i saken. Han tror også de kan ha koordinert det med FSB eller at det er de som har gjort et mislykket forsøk på spionasje.

Han sier til avisen at han kjenner identiteten til de to.