USA med nye anklager mot Iran

Tusenvis av sivile er drept i saudiarabiske flyangrep i Jemen siden våren 2015. Onsdag ble minst 39 mennesker drept i et flyangrep mot et fengsel i Sana. Foto: AP / NTB scanpix
Tusenvis av sivile er drept i saudiarabiske flyangrep i Jemen siden våren 2015. Onsdag ble minst 39 mennesker drept i et flyangrep mot et fengsel i Sana. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rakett jemenittiske Houthi-opprørere avfyrte mot Saudi-Arabia forrige måned, var produsert i Iran, hevder USAs FN-ambassadør Nikki Haley. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har lenge anklaget Iran for å støtte Houthi-opprørerne og torsdag la Haley fram det hun hevder er beviser for dette.

– Den var produsert i Iran og sendt til Houthi-opprørerne i Jemen, sa Haley, med henvisning til raketten som ble skutt ned nordøst for Saudi-Arabias hovedstad Riyadh i begynnelsen av november.

– Den ble skutt mot en sivil flyplass og kunne ha drept hundrevis av uskyldige sivile i Saudi-Arabia, sa Haley under en pressekonferanse.

Iran avviser at landet har forsynt Houthi-opprørerne i Jemen med raketter og anklager USA for å ha fabrikkert beviser.

– Dette angivelige beviset, som ble vist fram for offentligheten i dag, er like fabrikkert som beviset de har presentert ved tidligere anledninger, sier en talsmann for Irans FN-delegasjon, Alireza Miryousefi.

Saudi-Arabia har ført krig mot Houthi-bevegelsen i Jemen siden mars 2015, i spissen for en USA-støttet regional koalisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av sivile er drept i de saudiarabiske flyangrepene, 3 millioner sivile er drevet på flukt og 17 millioner mennesker er nå helt avhengig av matvarehjelp utenfra. Situasjonen er ifølge FN kritisk for 7 millioner av dem.

Les også: USA-sanksjoner mot nettverk som hevdes å forfalske penger for Iran

Iran: Rouhani takket nei til møte med Trump

Rouhani: – Iran har aldri hatt sterkere stilling i Midtøsten